Nieuwsbrief Januari 2020

15-01-2020 6959 keer bekeken

EEN NIEUW JAAR

Fred Tank, omgevingsmanager: ‘Ik wil u natuurlijk alle het goede wensen voor het nieuwe jaar zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. De kaarten van de eerder met u gedeelde ontwerpen zijn op een aantal details aangepast. U kunt ze bekijken op de website van het project en in deze nieuwsbrief vindt u de informatie per deeltraject. Wij ontmoeten u graag op woensdag 29 januari om uw vragen te beantwoorden of de kaarten met de maatregelen toe te lichten.

Zoals we u in vorige nieuwsbrieven al meldden is het op dit moment als gevolg van de stikstofproblematiek jammer genoeg niet mogelijk om iets te zeggen over de planning van het project. Wij houden ons nog steeds aan onze belofte dat als er nieuwe informatie is we die meteen met u delen. ’    

INLOOPMOMENT

U bent van harte welkom in het gemeentehuis van Raalte op woensdag 29 januari tussen 16.00  en 20.00 uur. De kaarten van de eerder gedeelde ontwerpen hangen aan de muur en wij staan voor u klaar om een toelichting te geven of uw vragen te beantwoorden. U kunt binnenlopen op een moment dat u het beste uitkomt.

Heeft u nu al een vraag? Deel deze dan vast met ons. Stuur een e-mail naar n35wijthmen-nijverdal@rws.nl. Wij zorgen er voor dat de juiste persoon op woensdag 29 januari aanwezig is om uw vraag te beantwoorden. 

Als u van plan bent te komen, is het fijn als u ons dat laat weten, via het emailadres n35wijthmen-nijverdal@rws.nl. Zo kunnen we de organisatie en de aanwezigheid van de projectteamleden beter voorbereiden.

NIEUWE KAARTEN

De maatregelen zijn opgesteld om de verkeersveiligheid te verbeteren. De ontwerpen hiervoor heeft u eerder gezien. Op enkele punten is het ontwerp verfijnd. Bijvoorbeeld de snelheid op de bajonetkruispunten bij Mariënheem. Ook ziet u nu waar in- en uitritten opgeheven worden, waar de bajonetkruispunten en parallelwegen komen, waar oversteekplaatsen voor fietsers zijn en welke bomen worden gekapt. Lees verder voor een beschrijving van de maatregelen per deeltraject of bekijk de kaarten op de site

Heino - Noord

Ter hoogte van het restaurant Bij de buurvrouw (vroeger Peter Pan) komt een korte parallelweg en een bajonetkruispunt. Hierdoor ontstaat een veilige aansluiting op de N35 en kan een aantal in- en uitritten worden opgeheven. Ook fietsers kunnen veiliger oversteken.

Heino - Raalte

Ter hoogte van het landgoed ’t Reelaer wordt een bajonetkruispunt inclusief veilige oversteekplaatsen voor fietsers aangelegd. Aan de oostzijde komt een nieuw stuk parallelweg en een aantal in- en uitritten vervalt. De directe aansluiting vanaf de N35 naar restaurant Het Buitenhuys (vroeger Jan Steen) wordt opgeheven. Het restaurant blijft bereikbaar via de parallelweg.

Mariënheem - west

Net buiten de bebouwde kom van Mariënheem komt een nieuw bajonetkruispunt en hier gaat de snelheid van 80 naar 50 km per uur. Ten noorden van de N35 wordt een nieuwe parallelweg en korte nieuwe stukken fietspad aangelegd. Hierdoor kan een aantal in- en uitritten vervallen. De aansluiting van de Schoonhetenseweg op de N35 wordt opgeheven maar het blijft mogelijk om daar de parallelweg op te rijden.

Mariënheem - oost

Net buiten de bebouwde kom van Mariënheem wordt een bajonetkruispunt gemaakt wat voor een veiligere situatie zorgt voor alle weggebruikers. Hier gaat de snelheid van 80 naar 50 km. Aan de noordkant komt een parallelweg en een aantal in- en uitritten kan worden opgeheven. De aansluiting van de Keizersveld op de N35 vervalt maar het blijft mogelijk om via deze weg de parallelweg op te rijden.

Planning

Door de PAS-uitspraak is het helaas op dit moment nog onduidelijk wanneer de bestemmingsplanprocedures kunnen starten. Wij houden u natuurlijk op de hoogte als er meer duidelijkheid over de planning is.

Cookie-instellingen